Tyristrand Vannverk

Vanning sommeren 2021

Dessverre opplever vi et stort vannforbruk gjennom hele dagen ved fint vær(sol). Det største vannforbruk er på kvelden, fra kl 16:00 og frem til kl: 21:00 og noe lavere mellom 21:00- 23:00. Forbruket går med andre ord ned i oppsatt vanningsperiode, som er mellom: 21:00- 02:00.

Vår hypotese blir da at det vannes gjennom hele dag og mest på ettermiddag og tidlig kveld. Det ser vi gjennom våre målinger gjennom hele døgnet.

Ved at vanningsreglen ikke følges, gjør at vi får en veldig stor belastning på renseanlegget gjennom hele dagen, da det naturlig brukes vann til normale gjøremål i bolig og næring.

Vi oppfordre igjen om at vanningsreglene følges og at alle gjør sitt ytterste for å begrense egen vanning til et minimum. Det for at vi skal unngå ytterligere innstramminger og i ytterste konsekvens innføre vanningsforbud.

Vi fortsette målingene fremover, spesielt med tanke på siste langtidsvarsel fra YR.

Råd for vanning av plen, som er hentet på nett:

En grei huskeregel er at sterkt sollys og vanning er en dårlig kombinasjon. Solen kan både svi og bleke mange sommerblomster, i tillegg til at vannet i plenen fordamper. Unngå derfor å vanne midt på dagen hvis det er en varm og solfylt dag. Sørg heller for å vanne i overskyet vær. Du bør også vanne om morgenen hvis du har uønskede snegler i hagen.

Nedenfor en det også en link som omhandler andre gode råd for vanning

Her får du gode råd om vanning av plen og blomster – Hageland

Vi har også konstatert lekkasjer i hovedledningen mellom Tyristrand og Nakkerud, som ytterligere forverrer situasjonen med tanke på vannforbruk. Utskifting av denne hovedledningen starte høsten 2021.

Har du noe spørsmål, vennligst ring kontoret på 32 13 78 24

Fortsatt god sommer

Dele inlegget

Facebook
Email